Politiskt tjabbel

Politikerna i landstinget har ofta väldigt olika uppfattningar om vad som hänt och om det hänt något. Oavsett om man sitter i den politiska ledningen eller i oppositionen.
I onsdags skrev moderaten Madeléne Tannarp, ledamot i landstingsfullmäktige och länssjukvårdsnämnden, en debattartikel under rubrik “Man säger att man satsar på vården”. Hon anser att Åsa Kullgren (s) och Thomas af Bjurs (FP) “gått i bräschen för stängningen av ett stort antal av länets vårdplatser”.
“De väljer att stänga vårdplatser, skrämma bort personal och upprätthålla Sveriges längsta vårdköer”.
I går svarade Åsa Kullgren (s), Thomas af Bjur (FP) och Ann-Sofie Jacobsson (MP) på kritiken under rubrik “Reformer har genomförts”. De anser att Tannarps kritik “rimmar illa med de reformer som i realiteten genomförts”.
Så radar de upp ett antal reformer som genomförts, bland annat lönesatsning på sjuksköterskorna, satsning på mobila team inom psykiatrin och borttagnndet av det fria vårdvalet.
Det är “reformer som inneburit att murarna runt Sörmland rivits och valfriheten för den enskilde patienten stärkts, hävdar trion.
Om man tittar i backspegeln så har det ingen större betydelse vilka politiska sammansättningar som styrt i landstinget. Det är få gånger ekonomin har gått ihop. Och ibland har skattebetalarna fått bidra med högre landstingsskatt. Men ekonomin går inte ihop. Man har tagit bort vårdplatser, man har centraliserat och säkert många andra ingrepp. Det tycks inte ge resultat.
Är det bara politiskt tjabbbel? Bättre om politikerna i landstinget kunde börja prata med varandra så att det gagnar befolkningen i Sörmland. Allt är inte skillnad i ideologi. Är det så att problemet många gånger är personkemin?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

11 + femton =