Nya bostadshus på Stortorget

Bygg bostadshus på Stortorget. Det föreslår Fredrik Olovsson i sin krönika i Katrineholms-Kuriren i dag.
”Torget har förblivit stort och inte så roligt. Så varför inte bygga bostäder i stället?”, frågar sig Fredrik Olovsson.
Och när den socialdemokratiske riksdagsledamoten kastar ur sig ett sådant förslag så ska man ta det på stort allvar. Den posten väger inte så tungt i den lokala politiska processen. Men det gör hans plats som ordförande i arbetarkommunen i Katrineholm. Där ska alla viktiga politiska frågor manglas och beslutas. Många gånger har S lagt locket på i olika frågor innan arbetarkommunen sagt sitt. Så är det nog fortsättningsvis.
Visserligen har dock inte socialdemokraterna egen majoritet i fullmäktige. Men hinner processen genomföras innan valet så kan nog Göran Dahlström räkna med Lars Härnströms (M) och hans partikamraters stöd. För Moderaterna har knappast något emot att det byggs bostäder på torget. Möjligtvis att det kan bli en kamp om det ska vara hyresrätter eller bostadsrätter.
Realistiskt kanske det först kan bli verklighet efter valet om det då finns en politisk majoritet för det. Och det kan dra ut på tiden eftersom det inte alls är omöjligt med överklagande i processen.
Fredrik Olovsson anser att det är lämpligt att bygga bostäder på den norra delen av Stortorget. Då anser också Olovsson att torget kan bli trevligare än det är i dag. Att det behövs en ansiktslyftning av torget är det nog många katrineholmare som tycker.
Nu ska en översiktsplan för staden ut på samråd. Passa då på att göra din röst hörd.
Eftersom inte kommentatorsfunktionen på bloggen fungerar för närvarande så går det bra att skriva mejl till mig under adress kurt.sjoblom@kkuriren.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

1 + fyra =