Ett kryss betyder mycket

Det är kyrkoval på söndag. Då har alla som är medlemmar i Svenska kyrkan möjlighet att påverka vad som ska ske där i framtiden.
I dag publicerar vi tre insändare i Katrineholms-Kuriren och på kkuriren.se. Läs och ta ställning själv till vad du tycker i frågan.
Många har fått ett häfte från Katrineholmsbygdens församling där kandidaterna till kyrkofullmäktige namnges. Det är alltid intressant att se vilka personer som finns på listorna för respektive listor.
Där finns folk som är starkt engagerade i kyrkan och så finns de en del som är där för att deras namn förhoppningsvis ska dra till sig röster. Men de kanske inte finns på valbar plats såvida inte deras lista går väldigt bra. Flera av dem som finns med sitter i kommunfullmäktige i Katrineholm och en del andra har suttit där tidigare.
Det finns många intressanta namn på listorna. Men ett speciellt namn kan jag inte låta bli att nämna. Det är Katrineholms-Kurirens tidigare chefredaktör Krister Wistbacka som ligger på plats sex på listan för Kyrkans vänner. Han lär komma in såvida inte personrösterna skulle ge en helt annat resultat. Å andra sidan kan Krister Wistbacka också kryssas in.
Man kan personrösta om man vill. Man får kryssa högst tre namn.
Eftersom inte kommentatorsfunktionen på bloggen fungerar för närvarande så går det bra att skriva mejl till mig under adress kurt.sjoblom@kkuriren.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

7 + 3 =