Äntligen

Ja, så startar äntligen SHL, alltså den tidigare elitserien, i ishockey. Premiären är i dag och med nykomlingarna Leksand och Örebro i högsta serien. Ska man tro ishockeyexperter och oddssättare så lär inget av lagen klara sig bra. De är tippade att hamna på de två sista platserna när 55 omgångar är färdigspelade.
Har man ett hjärta som klappar för Leksand, såväl i mot- som medgång, så hoppas man naturligtvis att allt sådant förhandssnack är riktigt fel och att de är ute och cyklar.
Och i eftermiddag spelas sex matcher, tre med start kl. 16 och tre med start kl. 18.30.
Kl. 16 spelar Leksand mot Brynäs, ett riktigt derby. Att biljetterna till den matchen tog slut efter en timme är inte det minsta konstigt. Det betyder att 7 650 åsådare kan se matchen på plats i Tegera Arena i Leksand. Och ett stort antal människor runt om i vårt land kan se den klassiska matchen i tv 4. Det är bara att gratulera titarna.
Senast lagen möttes var den 21 januari 2006 och gästerna vann med 3-0. Därefter har Leksand spelat i allsvenskan. Leksandsfansen kan kansk drömma om den största segern mot Brynäs med 9-2 på hemmaplan 1982. Den största förlusten mot Brynäs kom 1976 då hemmalaget vann med 10-1.
Jag tror inte att dagens resultat kommer i närheten av dessa, oavsett vad segraren heter.
Jag kommer säkert även i fortsättningen att någon gång skriva om ishockey, om inte förr när Leksand tar sin första seger för säsongen. Hoppas att det inte dröjer – alltför länge.

Premiäromgången
Leksand – Brynäs
Skellefteå – Frölunda
AIK – HV 71
Växjö – Modo
Färjestad – Örebro
Luleå – Linköping

Eftersom inte kommentatorsfunktionen på bloggen fungerar för närvarande så går det bra att skriva mejl till mig under adress kurt.sjoblom@kkuriren.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

fyra × fem =