Skit som skit

Ett av de ämnen som alltid väcker mycket känslor och åsikter är skit. Just det ordet, som inte ens alla vill ta i sin mun. I Katrineholms-Kuriren och på kkkuriren.se i dag publiceras en insändare om hästskit, svar på en insändare i ämnet den 9 september, och insändarskribenten förtydligar därmed sin insändare från den 27 augusti:
“Jag kan hålla med om att det inte är något stort problem med hästskit på vägen. Samtidigt tycker jag och många med de jag talat med, att hästskiten inte hör hemma på stugområdets gemensamma väg. Även om detta inte inträffar så ofta så ska det inte behöva inträffa alls. Om ni inte delar min åsikt om hästskit så är det helt okej. Alla får tycka precis som de vill, både ni och jag.”
Insändarskribenten uppger också att “det handlar om att man ska ta bort äcklet efter sig”.
Det är ju precis det det handlar om. Därför ska man också ta bort hundskiten efter sin hund. Det ämnet brukar poppa upp emellanåt på insändarsidan. Självklart ska man ta bort efter sin hund. De flesta hundägare gör det, men det finns en del som aldrig gör det. Kan man hoppas på att de lär sig? Tveksamt! Säg gärna till hundägaren om du ser att hunden bajsar och matte eller husse inte tar upp efter den. En del skäms – andra kanske inte har förstånd att skämmas.
Många blir också upprörda över att katter bajsar i sandlådor och i rabatter. Det är inte roligt att gräva där. När det gäller sandlådor finns juu en möjlighet att täcka över dem med lock.
Och kanske väcker även detta inlägg känslor. Eftersom inte kommentatorsfunktionen på bloggen fungerar för närvarande så går det bra att skriva mejl till mig under adress kurt.sjoblom@kkuriren.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

3 + fyra =