Blossar upp till strid?

Det blossar upp till politiska motsättningar i Vingåker. Och då handlar det om efterträdaren till Björn Anderson (M) som oppositionsråd. Han Heter Timo Granetin och han har ingen plats i fullmäktige.
Bland annat har Fredrik Appelgren (VTL) skrivit en debattartikel och tycker att det är fel att moderaterna har hela oppositionsrådsposten utan han vill dela på den med flera partier så att personer som sitter i fullmäktige ska ha en del av kakan. På det viset skulle oppositionsarbetet vara bättre i Vingåker, enligt Appelgren.
I dagens Katrineholms-Kuriren och på kkuriren.se försvarar Moderaternas ordförande i Vingåker, Kim Fröde, Timo Granetin. Fröde skriver bland annat:”Jag kan upplysa Fredrik Appelgren om att Timo Granetin deltar till 100 procent i det politiska arbetet som bedrivs av Moderaterna i Vingåker.
Katrineholms-Kurirens lokalredaktör i Vingåker, Andreas Lindhe, skriver just om denna fråga i sin krönika i dag på Vingåkerssidan.
Andreas Lindhe skriver bland annat:”Att plocka in ett helt nytt och oprövat kort som Timo Granetin – mer eller mindre “från gatan” – och placera honom på en av de tyngsta och viktigaste posterna kan enligt min mening bara betyda två saker.” Andreas Lindhe tror att antingen så är Granetin den som visat mest ledar- och duglighetsegenskaper efter att ha fått moderat skolning eller så finns ingen annan som kan ta vid efter Björn Andersson.
Frågan kommer att diskuteras många gånger ännu och det är upp till Timo Granetin att visa sin politiska skicklighet.
Andreas Lindhe skriver vidare: ” Det är dags att bekänna färg och berätta konkret för medborgarna vad han vill uträta och förändra.”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

nitton + femton =