Valrörelsen har startat i Vingåker?

Den 30 september skrev jag på bloggen om den strid som var i antågande i Vingåker. Fredrik Appelgren (VTL) ansåg att det vara fel att Moderaterna hade hela oppositionsrådsposten genom Timo Granetin som inte sitter i fullmäktige.
Kim Fröde, ordförande för Moderaterna i Vingåker, försvarade sin partikamrat. Katrineholms-Kurirens lokalredaktör Andreas Lindhe spekulerade i sin krönika att valet av Granetin rimligen bara kunde betyda två saker. Antingen att Granetin är den som har mest ledare- och duglighetsegenskaper eller så finns ingen annan som kan ta vid efter Björn Andersson.
I tisdagens KK och å kkuriren. se tog Timo Granetin till orda. Bland annat skrev han: “Vi har ett partiprogram som vi gick till val på 2010 och snart kommer vi att presentera var vi står inför valet 2014.” Granetin skriver också att han inte saknar kunskap och erfarenhet, ambitioner och engagemang.
Andreas Lindhe kommenterar samma dag att han inte hittar något konkret som han eferfrågade i sin krönika. Andreas Lindhe hade hoppats på raka och klara besked i en del frågor.
I gårdagens Katrineholms-Kuriren skrev Stefan Westin (S), ordförande i barn- och utbildningsnämnden, svar på Granetins debattartikel. “Här är bara att konstatera att Socaildemokraterna genom åren misslyckats” skrev Timo Granetin i debattartkeln. “Jag undrar vad Timo menar” skriver Westin.
Westin går också till angrepp mot Granetin när han skriver:”Själv har han inte bidragit med några idéer i barn- och utbildningsnämnden om hur vi ska förbättra skolan, där Socialdemokraerna i stort set hela tiden fått stöd av Nya Moderaterna där vi tillsammans tagit ansvar för de knappa resurser vi har.”
Man kan förvänta sig fortsättning på denna diskussion. Det tycks som om valrörelsen inför 2014 startat i Vingåker.

Eftersom inte kommentatorsfunktionen på bloggen fungerar för närvarande så går det bra att skriva mejl till mig under adress kurt.sjoblom@kkuriren.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

4 × ett =