Det fungerar inte

Finns många saker i samhället man kan ha åsikter om och som man, kanske med all rätt, tycker inte fungerar som det ska.
Man hör ofta att färdtjänsten inte fungerar. I fredagens Katrineholms-Kuriren och på kkuriren.se skrev Katarina Dahlberg, som missnöjd färdtjänsttagare, en insändare.
Hon skriver bland annat: “Jag tycker att sen Nävertorps Taxi (Tuwa) övertog färdtjänsten har det blivit katastrof. Att Samres sitter i ett annat land är katastrofalt för oss färdtjänsttagare. Personalen förstår inte vad vi säger och vi förstår inte vad de säger. De vet inte var stället som vi ska till ligger och chaufförerna har så lite tid mellan varje ställe att det har hänt att de kört mot rött flera gånger. Vad ska till för att detta avtal skall brytas?”
Hon skriver också: “Det känns som om Samres, och ibland ni som är ansvariga inte bryr er om oss färdtjänsttagare.”.
Monica Johansson (S), ordförande i vård- och omsorgsnämnden svarar bland annat: “Jag är väl medveten om att det från färdtjänsttagare och anhöriga varit mycket synpunkter på Samres tjänster i egenskap av beställarcentral och på vissa utförare av resorna.”
Johansson skriver vidare i sitt svar: “Vi kräver höjd kvalitet från Samres och leverantörer den återstående avtalstiden”.
Jani Körkkö, uppdragschef på Samres svarade också medan Nävertorps Taxi hänvisade till Samres svar.
Helt klart är att många som är beroende av färdtjänst inte får den service som de vill ha och ska ha. Frågan är om det kommer att ske någon förbättring inom kort?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

15 + 4 =