Mobil på förskolan

I fredags publicerade vi en insändare av signaturen Pensionär i Katrineholms-Kuriren och på kkuriren.se angående mobiler på förskolan.
Signaturen gladde sig åt ett inslag på nyheterna på tv där en förskola förbjöd användandet avf mobiler på förskolans område.
Det var väldigt vanligt att föräldrarna pratade i mobilen när de lämnade eller hämtade sina barn. Det var självfallet irriterande för personalen och det tog då också längre tid för dem att “lämna ut” barnet eller ta emot det.
Insändarskribenten hävdar att många föräldrar lider av mobilsjukan och måste vara uppdaterade 24 timmar per dygn. Kanske en lite överdrift, men många måste alltid ha koll på mobilen under den tid de är vakna.
Att sedan människor umgås mer via mejl, sms och Facebook än att träffas personligen anser insändarskribenten vara en skrämmande utveckling. Och det kan man väl hålla med om. Samtidigt är det bekvämt att kunna kommunicera på annat sätt än muntligen eftersom det som regel går mycket snabbare och kanske därmed skapar mindre stress.
Finns det någon förskola eller skola i Katrineholm eller Vingåker som förbjudit användandet av mobiler? Skriv gärna och berätta det för mig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

2 × 1 =