Ruttet äpple – blä?

Visst borde mycket av de varor som kastas bort i matvaruaffärerna kunna komma till användning. Att det kastas bort matvaror när bästföredatumet är passerat beror ju också på oss konsumenter. Vi köper inte gärna varan om det är sista datum i dag, såvida inte priset sänks med kanske 50 procent. Då blir vi helt plötsligt intresserade och kan tänka oss både köpa och äta varan.Beroende på vad det är så kan ju kunden också frysa in den och använda den vid tillfälle.
I dagens Katrineholms-Kuriren och på kkuriren.se tar signaturen “Mat åt alla” upp just detta att matvaror kastas. Insändarskribenten ställer också frågan till livsmedelskedjorna varför de inte kan göra matkassar och överlämna dessa till stadsmissionen, frälsningsarmén, pingstkyrkan eller Röda korset så att dessa i sin tur kan hjälpa behövande.
När det gäller grönt och frukt blir vi som konsumenter inte glada över att se en rutten tomat eller ett dåligt äpple i diskarna. Då tycker vi att det är en dåligt affär och att de håller dålig ordning. Samtidigt kan man konstatera att hittar man någon gång dåliga grönsaker eller frukt i sin butik så behöver det trots allt inte vara ett dåligt tecken. kan vara tvärtom. Då kanske de inte alls är behandlade med gifter.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

ett × fem =