Avgiftsfri kollektivtrafik

Tycker du att det skulle vara gratis att åka kollektivt i städer och på större orter? Det är väl väldigt lätt att svara ja på den frågan. Vad bekvämt att sätta sig på bussen, eller kanske tåget. Inte behöva ta bilen eller cykla och gå. Och billigare skulle det defintivt bli för den egna plånboken om man slapp att åka bil, buss eller tåg och betala för det.
I dagens Katrineholms-Kuriren och på kkuriren.se har vi en insändare om att just kämpa för nolltaxa.
Insändarskribenten skriver att i Örebro har ett gäng eldsjälar samlat in 10 000 namnunderskrifter för att få hålla en lokal folkomröstning.
Insändarskribenten vill att kollektivtrafiken ska vara avgiftsfri. Blir den det på det sättet att man inte behöver betala något när man tar exempelvis bussen så kommer man att få betala det på något sätt ändå, exempelvis höjd skatt.
Vi får väl avvakta och se vad som händer i Örebro, en stad som legat i framkant när det gäller trafik och hade bilfritt centrum innan de flesta städer ens visste vad det var.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

tretton + femton =