En jämn serie

Nykomlingarna i högsta hockeyserien, SHL, började bra. Örebro höll länge till på övre halvan och Leksand låg som bäst fyra. Nu när första omgången efter speluppehållet efter turneringen i Finland spelades i går kväll ser det bättre ut för Leksand än Örebro. Efter spelade 20 omgångar av 55 ligger Leksand, efter 3-1-segern mot Färjestad sjua. Örebro har ramlat ner till tionde plats.
Det kommer att bli tufft för nykomlingarna att klara av att bli med de tio bästa lagen och slippa kvala. För på de två sista platserna nu så parkerar Färjestad och HV 71. Dessa två lag kommer nog att sakteligen börja klättra i tabellen.
Men det är tätt i serien, möjligen med Skellefteå undantaget. De leder med nio poäng. Sedan ligger övriga lag inom 13 poängs avstånd.
Leksand, mitt hjärtas lag, har klarat sig bra så här långt. Men laget gör inte så många mål. Hittills 44 stycken och det är bara Färjestad som är sämre med ett mål mindre. Å andra sidan släpper Leksand inte in så många mål heller, fem lag som är bättre, men laget har minusmålskillnad.
Nu är det bara 35 omgångar kvar av serien.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

fem × ett =