Straff och sanktion eller…?

I en debatt i dag reagerar en politiker från vardera Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Folkpartiet över ett pressmeddelande som moderate oppositionslandstingsrådet Magnus Leivik skickat ut. Det är Åsa Kullgren (S), Ann-Sofie Jacobsson (MP) och Thomas af Bjur (FP) som I Katrineholms-Kuriren och på kkuriren.se noterar att Leivik vill införa ett straffsystem inom den sörmländska hälso- och sjukvården.
De tre tolkar Leiviks utspel som så att det handlar om någon sorts ekonomisk straffåtgärd.
Företrädarna för landstingsmajoriteten delar inte uppfattning. De skriver bland annat: “För oss formas en högkvalitativ, patientsäker och tillgänglig vård genom samverkan och tillit. Inte genom straff och sanktioner.”
Nu får vi vänta och se hur länge det dröjer innan Magnus Leivik (M) svarar på deras debatt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

fyra × fyra =