Siffror, siffror…

Att läsa elräkningen och förstå den är inte det enklaste i världen. Elbolagen har ju kritiserats för att de inte är tillräckligt tydliga. I dagens Katrineholms-Kuriren och på kkuriren.se publicerar vi idag en insändare av Signaturen Anders som svarar på ett tidigare svar från Bixia på frågor av honom. Han tyckte att deras svar blev ännu mera förvirrande. Nu begrep han inget.
Han retade sig också att få ett påslag med med 2,375 öre.
Signaturen kostnaden är det bara en tredjedel som kunden själv kan påverka.
Magnus Ollson, privatmarknadschef på Bixia, delar uppfattning: “Jag håller med dig om att det är frustrerande att man bara kan påverka knappt en tredjedel av sin elkostnad.”
Det som gör räkningen extra krånglig är att man har två avtal för sin elanvändning efter elmarknadens avreglering. Avtalet med det lokala närföretaget kan man inte välja bort. Sedan har man ett elhandelsföretag som man kan välja. I båda fallen finns fast avgifter.
Signaturen tipsar om att om det bildas ett tredje företag för avläsningen så kan man ta en fast årsavgift för det också. Ett tips som man får hoppas att elbolagen inte fastnar för. För det skulle säkert betyda att du som konsument skulle få betala mer.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

tre − ett =