Hur tänkte tv 4?

Ett medvetet val eller ett totalt misslyckande? Ja, det kan man fråga sig när nu tv 4 kör igång “Sveriges mästerkock”. Per Morberg, kock, skådespelare och allt han nu är, satte färg på programmet. Nu när han inte fortsätter men Leif Mannerström och Markus Aujalay får en efterträdare hade åtminstone jag tagit för givet att det skulle komma in en kvinna som motvikt mot dessa två män och ge en lite kvinnlig vinkling på det här med matlagning. Jag har svårt att tro att tv 4 verkligen jagade en man som komplement till herrarna Mannerström och Aujalay. Då finns det ju bara två andra anledningar till att den tredje länken är en man. Först att de kvarvarande domarna inte ville ha en kvinna att samarbeta med. Men det vill jag naturligtvis inte tro på och så är det säkert inte. Alltså återstår bara att konstatera att tv- kanalen inte hittade en kvinna som var kunnig och intresserad av att ställa upp. Det faller ju på sin egen orimlighet. Naturligtvis finns ett antal kvinnor i Matlagningssverige som skulle uppfylla kraven.
Den tredje länken blir nu Anders Dahlbom. Jag har absolut inget emot honom. Hans kvalifikationer är utomordentliga. Han blev bland annat Årets kock 1993 och varit domare i just den tävlingen.
Och jag tänker inte bojkotta programmet utan kommer att sitta framför tv:n under de flesta programmen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

5 × två =