En beklämmande syn

Det har ju blivit mycket diskussion om tiggare på Katrineholms gator efter Göran Dahlströms (S), kommunstyrelsens ordförande i Katrineholm, insändare som publicerades på nyårsaftonen i Katrineholms-Kuriren och på kkuriren.se
Och oavsett hur de kommit hit och vilka skälen för att tigga är så är det en beklämmande syn och visar att ett antal människor har en förfärlig livssituation. Sedan finns det människor i vårt samhälle, säkert såväl i Katrineholm som i hela Sverige, som inte tigger på gatorna men som inte har mat för dagen eller tak över huvudet.
Diskussionen som uppstår får säkert de flesta av oss att tänka till. Jag såg häromdagen en annan bedrövlig situation som många andra i Katrineholm också sett. När jag besökte återvinningsstationen på Backavallen, eftersom det inte finns någon i samhället Strångsjö längre, såg jag en prydligt klädd man runt 35-årsåldern som smög runt containrarna. Han tycktes plocka tomburkar och flaskor för att panta. Och han hittade tydligen en del. För när jag åkte i stan lite senare såg jag mannen med två stora plastkassar. Och riktningen var mot en butik för att panta. Jag har sett såväl kvinnor som män vid Backavallens återvinningsstationen jakt på något att panta. Säkert besöks och undersöks de andra återvinningsstationerna lika mycket av människor på jakt efter något som går att omsätta i pengar och köpa mat för.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

arton − 8 =