Långkalsonger på

Usch nu kommer kylan och kanske också lite snö. Jag är en vän av kyla och vill gärna ha en hel del snö på vintern. Jag vill att det vita pudret täcker marken med ett par decimeter på julaftonen. Men som bekant hade vi ju ingen snö i julas och ingen kyla heller. Vi har ju haft emellanåt mellan 8-10 grader och det har regnat mycket. Hade det varit kallt och nederbörden kommit ner i form av snö så hade vi fått en hel del.
Nu känns det som om det nästan kan kvitta. Låt det inte bli så kallt och inte behöver det bli så mycket snö heller.
Men i helgen ska temperaturen på Celciusskalan kunna krypa ner mot minus tio. Och det är inte helt OK. Det värsta är att innan vintern är över så har vi säkert kommit under – 20 grader och säkert fått en halvmeter snö minst.
Så sjunker temperaturen ner mot minus 20 grader så är uppmaningen: långkalsonger på. Och då har redan förstås både mössa och vantar/handskar kommit på för länge sedan.
Det gäller att vara rädd om sina olika delar.
Man kan ju alltid hoppas att vi får se lite av solen också. Då känns det betydligt bättre.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

14 − nio =