Ibland tuffar det inte alls

Vi i västra Sörmland har mindre värde än andra resenärer. Den slutsatsen drar en insändarskribent i dag i Katrineholms-Kuriren och på kkuriren.se.
Skribenten påpekar att när det blir en störning i tågtrafiken söderut från huvudstaden så reagerar SJ reflexmässigt att ställa in regionaltågen mot Katrineholm och Hallsberg. Detta oavsett om det är motiverat eller inte, hävdar insändaren.
Som exempel tas den senaste urspårningen, i början av förra veckan, då ska resenärerna ta buss hela sträckan. Redan i Vingåker är bussen tydligen en halvtimme försenad om bussen går i rätt tid från Hallsberg. Sedan är körtiden med buss en timme längre till Stockholm än med tåget.
Då är det inte lätt att passa tider. Många måste ha mycket förstående arbetsgivare som tolererar detta. För det tar väldigt mycket längre tid att åka buss med alla de stopp som ska göras under vägen.
Insändarskribenten menar att man visst kan köra en del tåg som man nu ställer in. För även om man måste reducera tågtrafiken så ska det, enligt insändaren, finnas smartare sätt att göra det på.
Slutligen ställs frågan: vad tycker landstinget och de kommuner som betalar skattepengar till trafiken om det här?
Ja, det ska bli spännande att se vilka som kommer att reagera och agera. För våra kommuner5 i KFV-regionen handlar det ju om folk törs bosätta sig här om man har jobb exempelvis i Stockholm och är beroende på att SJ:s tåg tuffar enligt tågtidtabellen och att inte antalet tågstopp minskar i antal.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

sexton − 14 =