Skolbeslut som skapar debatt

Ska bli spännande att se fortsättningen i det ämne som Ing-Mari Frössevi tog upp i en debattartikel i Katrineholms-Kuriren och på kkuriren.se i går.
Hon ställer frågan; varför minskar skolpengen till årskurs 1-6 i Vingåkers kommun år 2014 trots att barn- och utbildningsnämndens (bou) nettoram tillförts 8,7 miljoner kronor?
Hon konstaterar att den 11 december i fjol beslutade bou om minskad skolpeng för Österåkersbygdens friskola för 2014.
Hennes fråga är då om inte en sådan minskning för årskurs 1-6 gäller hela Vingåkers kommun.
Den 17 december två dagar före terminsavslutningen, kom beslutet. Enligt Frössevi innehöll det faktafel och varken beslutsunderlag eller överklagandehänvisning följde med.
Tiden för överklagande gick ut den 8 januari. Två dagar senare fick skolen ett rekommenderat brev med beslutsunderlag. Ingen redovisning hur det räknats ut fanns med, inte heller någon besvärshänvisning.
Så avslutar Ing-Mari Frössevi med en fråga om synen på eleverna: är de mindre värda när de går i årskurs 1-6 eller försöker ansvariga politiker svälta en verksamhet som hittills inneburit att åtta barnfamiljer från andra kommuner har flyttat hit?
Ja, det kommer säkert att bli en hel del diskussion om detta och förhoppningsvis kommer ansvariga att svara på debattinlägget. De är så välkomna med det.
Hur förklarar man bland annat att det, enligt Ing-Mari Frössevi, inte funnits någon besvärshänvisning? Om jag förstår det rätt, två gånger dessutom.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

fem × fem =