“Det är målen som räknas”

De alltid spännande och intressanta drabbningarna mellan Leksand och Brynäs lockar folk från såväl när och fjärran, inte minst från Leksand och Gävle. I går kväll slog Leksand, mina favoriter, tillbaka Brynäs på bortaplan.
Gästerna avgjorde i första perioden. Fyra skott på mål och två gick in. Hemmalaget lyckades bara göra ett mål. i andra perioden, även om det sköt betydligt fler skott på mål i period två och tre än leksingarna. Än en gång höll den gamla klyschan “Det är målen som räknas”. I längden jämnar det nog ut sig.
Det finns väl knappast något bättre för en Leksandfan än att besegra Brynäs. Lika skönt varje gång. Och eftersom dalalaget numera spelar i högsta serien blir det fler drabbningar i dessa heta fighter.
Leksand slåss om en plats bland de sex första för att direktkvalificera sig för slutspelet. Och det är en hård kamp om dessa platser bland ett antal lag. Leksand ligger nu sjua men på samma poäng som femman Brynäs och sexan Färjestad. Dock har Leksand en förskräcklig målskillnad med många minusmål. Den kan visa sig blir direkt avgörande om dalalaget kvalar in bland de sex första lagen. Om inte så bör en plats bland de fyra därefter ligga inom rimlighetens ram. Då blir det kvalificering om ytterligare två slutspelsplatser. För inte ska det väl gå så illa för Leksand att laget ramlar ner bland de två sista och måste kvala. Det vore förskräckligt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

åtta + 9 =