Ett hopp om framtiden

Kritiken har varit hård mot skolan och elevernas kunskap, eller snarare brist på kunskap. Katrineholms kommun har legat dåligt till i de undersökningar som gjorts. Resultaten har varit skrämmande. Tror inte att det är någon som säger emot, inte ens politikerna. Eller kanske framförallt politikerna. Det jobbas med frågan och förhoppningsvis ger det resultat på sikt. Skolans personal sliter också med detta så ögona blör. Har också så gjort tidigare men resultatet har inte blivit vad man önskat.
Men kanske kan man se ett ljus i tunneln, som det så populärt heter när man kan se vissa framsteg i olika frågor. Och ett sådant glädjande framsteg är att två klasser från Katrineholms kommun gjorde upp i länsfinalen i Vi i femman i tisdags. Det var Kunskapsskolan i Katrineholm och Björkviks skola. Det ger onekligen hopp inför framtiden. Men naturligtvis kan man inte dra för höga växlar av detta men det är ju ändå fantastiskt att två skolor från Katrineholms kommun är bäst i länet av alla femteklassare.
Nu är Lova Sund och Claes Lewenhaupt, som representerar Kunskapsskolan, en av de 25 bästa i riket. I kväll börjar rikskvalet. Med spänning ser vi fram emot programmet i radion och önskar Lova och Claes lycka till.
Kanske kan deras framgångar uppmuntra många andra elever att öka sin kunskap inom många områden och att det bibehålls i högstadiet och gymnasiet och att Katrineholm därmed klättrar i den statistiken som hittills varit dyster.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

tretton + femton =