Lapp på luckan

Morgonsoffan är ingen soffa där man lägger sig ner och vilar. Nej, det är full aktivitet. Det är KFV-Marknadsföring som håller i arrangemanget. Sammanlagt är det tio arrangörer som står bakom Morgonsoffan.
Det startade i fjol och i dag var det andra gången som arrangemanget var i Vingåker. Precis som tidigare var det på Båsenberga Hotell Konferens.
150 personer får plats och Harriet Nilsson på KFV-marknadsföring konstaterade att alla som ville vara med inte kunde få plats. Hon hade en reservlista på cirka 30 namn. Så det gäller att anmäla sig snabbt till dessa attraktiva möten. Som vanligt var servicen på Båsenberga utmärkt.
Mycket intressanta gäster bjöds det också på. Tina Thörner, framgångsrik kartläsare i rally, riksidrottsförbundets ordförande Karin Mattsson Weiber som är Sveriges mäktigaste idrottskvinna och Johan Thorslund som är Sveriges ende tunnbindarmästare.
Naturligtvis fick Karin Mattson Weiber frågan om OS, som invigs i dag. Men någon ihopblandning av politik och idrott ville hon inte göra.
Däremot konstaterade hon att man måste börja tänka om när det gäller arrangörskap. Karin Mattson Weber ansåg bland annat att det inte är klokt att alla anläggningar ska byggas upp från grunden som nu skett i Sotji. Vilket ekonomiskt slöseri. Hon kommer att föra frågan vidare. Alldeles utmärkt.
Kanske är det till och med så att man kan titta på det förslag som Katrineholms-Kurirens sportchef Anders Göransson fått från en läsare och som han skriver om i sin krönika i dag. “Bygg en parmanent OS-anläggning för sommarspelen och en för vinterspelen. Sedan kan länderna turas om att svara OS-värd”.
Anders Göransson skriver vidare “Så enkelt. Så smart. Grekland – de moderna spelens moderland – kan få sommar-OS och alplandet Schweiz är lagom neutralt för vinterspelen. IOK-familjen hjälps åt att bygga och underhålla men ett nytt värdland utses vart fjärde år.”
Och som han konstaterar avslutningsvis. Ett svenskt OS är inte längre en utopi.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

nitton + 16 =