Första medaljen: “full makaron”

Charlotte Kalla gjorde vad hela landet hoppades på. Hon tog medalj på den inledande distansen, 15 skiathlon. Och vilken fantastisk prestation hon gjorde. Hennes ryck i sista backen fick alla att släppa förutom den omöjliga Marit Björgen. Och det var inte oväntat att norskan skulle bli omöjlig i sporten. Hon är en komplett skidåkare som behärskar alla varianter, klassisk, skejt och sprint. Hon måste vara den bästa kvinnliga skidåkaren hittills i skidhistorien.
Men Kalla. Vilken prestation. Hon har varit bland världens bästa skidåkare i skejt och i år har hon växt klasser i klassiskt. Det kom väl till pass i skiathlon där de först åkte 7,5 kilometer i klassiskt för att avsluta i skejt.
Charlotte har inte placerat sig på pallen i något internationellt mästerskap eller världscupen tidigare. Och att göra det på ett OS är bra tajmat. Och en silvermedalj.
Den gamle skidstjärnan Elofsson som var expertkommentator var i extas. Det var “full makaron” uppför backen sa han när Kalla gjorde sitt ryck.
Nu sneglar vi mot fler medaljer.
Det var nära att det skulle ha blivit en medalj innan Charlotte Kalla tog Sveriges första. 19-årige Sven Thorgren kom fyra i slopestyle i snowboard. En fantastisk prestation även det. Även om en medalj hade varit betydligt härligare. I båda åken hade han dåliga inledningar med vissa missar och det kostade förmodligen de poäng som krävts för att få stiga upp på pallen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

fyra × 1 =