Andra medaljen: “helt perfekt lopp”

Vilken pingstart för de svenska skidåkarna i OS i Sotji. Efter gårdagens silvermedalj för Charlotte Kalla blev det en ny silverpeng i dag. Det var Marcus Hellner som slog till på skilatlonen över 30 kilometer. Han va regerande mästare och hade så när upprepat bragden från för fyra år sedan. Men en schweizare blev för svår.
Enligt Viasats skidexpert, den forne storåkaren Per Elofsson,gjorde Hellner ett helt perfekt lopp. “Han kunde inte gjort något annat”, förklarade Elofsson och syftade på att Hellner gjorde ett hel riktigt lopp taktiskt sätt.
Visst satt man framför tv:n och försökte hjälpa till att staka den sista biten på upploppet men vad hjälpte det. Cologna, som varit skadad under större delen av säsongen, var omöjlig för dagen.
Förutom Hellners fantastiska lopp så var det en enastående laginsats av de svenska åkarna. Daniel Rickardsson sjua, Lars Nelson tia och Anders Södergren fjortonde plats.
Med en sådan insats börjar man redan tänka på stora framgångar i en kommande stafett. Men då är det ett helt nytt lopp och många länder vill vara med och slåss om medaljerna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

två + 16 =