Tredje och fjärde medaljen: vilken dramatik!

I dag fick vi vara med om ett av de mest dramatiska skidlopp som överhuvudtaget ägt rum. Redan tidigare på dagen ramlade ett antal åkare, såväl på dam- som herrsidan.
När det sedan var start för herrsprintfinalen började Emil Jönsson med en tjuvstart. När sedan starten gick som den skulle var Jönsson omgående klart sist. Han stod nästan stilla i förhållande till konkurenterna. De fem fortsatte och plötsligt i en lång utförsbacke som svängde höger föll tre löpare, däribland Marcus Hellner som käglor och norrmannen Hattestad och Teodor Peterson fortsatte mot mål. Och medan de tre, en norrman, en ryss och Hellner, krälade i den lösa snön så passerade Jönsson på spagettiben dem.
Teodor fick ge sig i snurret och därmed tog han hem Sveriges tredje silvermedalj.
20 sekunder senare tog sig Emil över mållinjen och föll ihop. Han var helt borta. Så småningom kvicknade han till och kunde konstatera att bronset faktiskt var hans. Han kände ingen glädje utan tacksamhet. Han kommer att uppskatta den mer framöver när han får distans till loppet. Men frågan är om inte Emil Jönsson gjorde den mest heroiska insatsen i finalen. Och därmed tog Sverige både sin tredje och fjärde OS-medalj.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

två × 2 =