Visa hänsyn

Flera gånger har jag skrivit om fordon som kör för fort. I en insändare i Katrineholms-Kuriren den 5 februari gick signaturen “Laggarhultsbo” till angrepp mot busschaufförer. Skribenten menade att de är otrevliga, att de alltid tror att de har företräde i trafiken och att de inte vet vad farthindren i Laggarhult är till för.
I dag får insändarskribenten ordentligt mothugg av två bussförare. De skriver att de försöker göra ett så bra jobb som möjligt. De hävdar att de själva och de flesta de möter vid chikanerna i Laggarhult håller den rekommenderade hastigheten. Då fungerar allt väl och ingen upplever att någon försöker tränga sig före.
Det är väl just det att alla i trafiken måste visa hänsyn. För man kommer ju inte fram så mycket fortare för att man gasar på vid farthinder eller trafikljus. Däremot kanske man bidrar till att olyckor händer för att man av olika skäl inte sänker hastigheten. Kör försiktigt, extra viktigt vid vintervägval.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

tjugo − 7 =