Nedskräpningens tid

Härligt och skönt att det är vår och går mot sommar. För skolelever så innebär det ett avslut för en årskull. En del slutar nia och ska fortsätta på gymnasiet. En del gymnasieelever tar studenten.
Gemensamt för skolavslutningarna är att det festas en del. Och det kan vi väl unna eleverna efter ett helt års slit i skolan. Det behöver ju inte alltid vara alkohol med i bilden även om det är så många gånger.
Gemensamt för många av festerna i vår fria natur är att det syns dagar och ibland veckor efter. Även om många sköter sig och plockar upp efter sig så gör ju inte alla det. Här behövs en skärpning överlag.
I tisdags kunde vi läsa i Katrineholms-Kuriren och på kkuriren.se att det varit fest i Sveaparken mot Fredsgatan i Katrineholm. Och visst såg det skräpigt ut. En hel del hade plockats ihop och lagts vid de små soptunnor som finns på plats. Och det är bra om en del lagt i sopsäckar. Ännu bättre hade varit om de som festade såg till att transportera bort det själva. Kuddar hade tagits med till festandet i parken och innehållet låg spritt som ett snötäcke över stor del av gräsmattan.
Insändarskribenten kom med ett förslag om att städningen av dessa festplatser lottas ut, bland avgångsklasserna på både gymnasiet och högstadier i stan.
Som insändarskribenten avslutar: “Fira och städa upp. Svårare är det inte.”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

arton − 14 =