Nu uppvaktas jag!

Inte för att jag fyller år nu. Jag fyller varje år. Det gör jag på hösten. Men nu blir man extra intressant.
Jo, jag tackar jag!
Det känns ju hedrande att en pensionärsorganisation redan hört av sig. Men politikerna vill ju att man ska jobba länge, länge. 70 år har nämnts. Pensionsåldern är 65 år men vem vet hur länge man jobbar. I dagsläget har man rätt att jobba till 67 år, men kommer förmodligen att inom inte för avlägsen tid få möjlighet att jobba till 69 år.
Men även om man fortsätter att jobba heltid så får man bli medlem i en pensionärsorganisation. Tydligen! För här om dagen fick jag tidningen PRO pensionären. Och oj vad jag helt plötsligt kände mig gammal. Men naturligtvis skickar de inte ut tidningen för att mobba. Nej, de har säkert ädla avsikter och vill se mig som medlem. Jo, jag tackar.
Och så fick jag med ett brev från ordförande Persson. Alltså inte Vingåkerssonen Persson, han som var statsminister under ett antal år. Den här heter Curt. Vackert namn, eller hur? Även om han stavar med C.
Hans pensionärsorganisation vill förbättre livskvaliteten för pensionärer. Jo, jag tackar! Då gäller det väl att bli pensionär snabbt – i fall han ångrar sig.
“Bättre pensioner, rättvisa skatter, tryggt boende och anpassad sjukvård”, skriver han i brevet. Det är väl inte ett löfte att det ska bli så men ett ädelt löfte om att försöka att det blir bättre för pensionärer.
Det kämpar väl alla pensionärsorganisationer för. Kanske får jag flera inbjudningar.
Hittills har väl inte pensionärsorganisationerna kontra politikerna lyckats få fram budskapen ordentligt. Åtminstone inte om man har läst ett stort antal insändare i Katrineholms-Kuriren och på kkuriren.se. Och när politiker svarar på hur pensionerna utvecklats i förhållande till den arbetande befolkningen blir man inte alltid så klok på svaren.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

5 × två =