Skärpning SJ

Hur länge ska resenärer och kommuner acceptera att SJ ställer in tåg och bara hänvisar till nästa tåg. I morse när jag åkte till jobbet (med bil) hörde jag på P4 Sörmland och då vid 06.30 nyheterna sa de att tåget till Norrköping som skulle avgå vid ett klockslag mellan 07 och 07.30 (kanske var det 07.22) var inställt och resenärerna hänvisades till nästa tåg. Hur ofta har man inte hört detta att ett tåg är inställt och inget annat sätts in i stället. Människor blir upprörda, eller har resenärerna slutat med det eftersom det ändå inte tjänar något till, när tågen inte går som utlovat. Kommunernas representanter sliter med frågan men inget tycks bita på SJ eller åtminstone de som har ansvaret på SJ. De skiter högaktningsfullt i om tåg ställs in. Åtminstone har jag inte fått uppfattningen om att de bryr sig så mycket i alla fall. Inte tillräckligt för att åtgärda problemet. Det vore renhårigare att ta bort tider om man ändå inte kan fylla dessa med tåg som åker den utlovade sträckan.
Bara för att man åker tåg ska man inte behöva komma sent till arbeten eller möten.
Själv åkte jag i dag tåget från Katrineholms station kl. 07.02 till Stockholm. Och tänk – tåget var bara någon minut sent när vi kom till huvudstaden.. Och det kan man tåla.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

13 − 5 =