Ja, så kom den

Om det var en pudel som Vingåkers kommun gjorde när de nu lär vara beredda att backa om läsplattorna är väl tveksamt. Möjligen en halvpudel om det sedan är med pik eller om den är grupperad (uttryck som används inom simhoppningen) kan ju diskuteras. Kanske är det så att Vingåkers kommun fick så många pikar för att de tog tillbaka läsplattorna för de asylsökande barnen under sommaren medan övriga fick behålla dem. Så nu blir gruppen (alla skolbarn) samlad och behandlad lika.
Och egentligen är det väl inte kommunens förtjänst utan Röda korset i Vingåker som snabbt erbjöd sig att ersätta de läsplattor som kommunen inte skulle få tillbaka om några skulle avvisas i sommar eller bli placerade i någon annan kommun. Men kommunen tackade nej först men är nu beredd att backa.
Asylbarnen ska nu sökas upp och plattorna överlämnas till dem. Ja, det blir en hel del jobb med detta och det i sin tur kostar väl sannolikt också pengar om nu inte någon kommunanställd gör det på sin fritid.
Men jag tycker att Vingåkers kommun ändå ska ha en eloge att de löst det hela på ett humant sätt, även om det satt långt inne.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

18 + 19 =