Är det dags för en “pudel”

Valfebern stiger. Alla partier gör allt för att det ska gå så bra som möjligt i valet på söndag. Företrädare för fem oppositionspartier i Katrineholm skriver i dag på debattplats i Katrineholms-Kuriren och på kkuriren.se om något som de uppfattar som galet.
Och om det som Lotta Back, Vänsterpartiet, Ewa Callhammar, Folkpartiet, Joha Frondelius, Kristdemokraterna, Sten Holmgren, Centerpartiet och Gudrun Lindvall, Miljöpartiet är med sanningen överensstämmande så har Socialdemokraterna och ordföranden i valnämnden Roger Ljungren (S) en del att förklara.
Kvintetten hävdar i debattartikeln att inför förtidsröstningen på äldreboende och andra institutioner som hölls i helgen som gick fick dessa partier besked om att inga valsedlar med kandidatlistorna fick läggas ut i dessa vallokaler. Det ökar normalt sätt personröstandet. Men andra ska ha fått ett annat besked.
Men tydligen rättades det till. När de sedan skulle läggas ut på plats fick de fem partiernas företrädare reda på att de kom för sent när de kom till vallokalen.
“tiderna för förtidsröstningen hade till synes med kort varsel ändrats av valnämndens ordförande”, skriver företrädarna.
Nu vill de fem inte tro art det är ett försök att medvetet försöka påverka valutgången. Men de anser att det är ett tydligt exempel på nonchalans från Socialdemokraterna iKatrineholms sida och dess syn på den demokratiska processen.
Är det dags fören pudel av valberedningens ordförande?

One thought on “Är det dags för en “pudel”

  1. Någon pudel blir det inte, men ett debattsvar som jag hoppas kommer in i Katrineholms kuriren i onsdagstidningen.
    Med vänlig hälsning
    Roger Ljunggren (s)
    Valnämndens ordförande

    Anmäl kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

5 × 2 =