Blir det en kupp i kväll?

I kväll är det ju den stora partiledardebatten på tv. Då är det meningen att alla osäkra väljare ska bestämma sig. Men från tidigare undersökningar så finns det ett antal som bestämmer sig på valdagsmorgonen. Ja, faktiskt i valbåset.
I årets valrörelse finns det många som varit missnöjda med de löften som partierna givit. Många pensionärer har inte varit nöjda med vad partierna lovat. För de har lovat småsmulor i mångas ögon. Då har Sverigedemokraterna stigit fram och hävdat att de vill ge mycket mer. Det är kanske lite konstigt att de andra partierna låtit dem spela på den planhalvan utan att ta upp diskussionerna om pensionerna i någon större omfattning.
Men kanske är det så att antingen allianspartierna eller de röd/gröna tänker ge pensionärerna en riktig pensionshöjninglöfte i tv-soffan. Eller kanske ännu mer att partierna har gått ihop, alltså alliansen och de rödgröna, och kommer med ett gemensamt löfte ihop om att ta röster från Sverigedemokraterna.
Den enigheten i svensk politik finns nog inte. Så sorry pensionärer, framför allt ni som har en väldigt liten pension,några stora pensionslöften är nog inte att vänta. Man får fortsätta att drömma att partierna skulle jobba mer tillsammans. Det betyder inte att man inte kan behålla sin ideologier.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

femton − ett =