Visst känns det osäkert?

Fiberbredband är ju på tapeten och det satsas runt om i landet och av kommuner för att förbättra uppkopplingen. Inte minst är det på landsbygden som det ger effekt. Men det här är inte gratis. De som vill ha möjligheten att koppla in sig på fibern får betala en engångskostnad. Sedan tillkommer naturligtvis månadskostnader. Många av dessa arbeten utförs och drivs av olika bolag, en del stora, andra mindre.
Kommunerna tycker naturligtvis att det är bra att olika bolag tar tag i frågan och ser till att det byggs ut mer fiberbredband. Men finns det någon gardering för den som ansluter sig om bolaget exempelvis går i konkurs. Då är satsade pengar borta. Det finns väl ingen statlig och kommunal garanti om skyddar kunderna om något sådant skulle hända. Om och när det sedan kommer igång så vet man ju inte om de beräknade månadskostnader som uppgivits håller. Då är det bara att pytsa in mera pengar, annars kanske bolaget går i konkurs. Sker det så är ju de tidigare insatta pengarna borta. Och att räkna med att få något tillbaka i ett sådant konkursbo är väl knappast något man ska räkna med. Visst känns det osäkert? Har jag fel?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

5 × ett =