Hit ska du flytta

Ja, nu vet alla vart man ska flytta om man vill bo i en kransort i Katrineholms kommun. I dagens Katrineholms-Kuriren kan man läsa rubriken “Stambana, E4 och flygplats gav Strångsjö”. Artikeln handlar om Strångsjöbon Ola Johansson inför hans 80-årsdag i morgon, fredag.
KK-journalisten Kristina Rönnqvist intervjuade honom inför bemärkelsedagen. Ola Johansson har jobbar på flera olika ställen med olika bostadsorter i sitt yrkesliv. Han säger i intervjun:
“När jag hoppade av allt, ville jag bo nära stambanan, E¤ och en flygplats. Det var då vi hittade vårt hem i Strångsjö.”
Själv bor jag också i Strångsjö och förstår hans val. Kan tycka att det är lite konstigt att inte ännu fler hittar Strångsjö som boplats. Bekvämt avstånd till Katrineholm och inte är det långt heller till Norrköping. Och en fantastisk miljö att bo i, oavsett om man är yngre eller äldre, om man har barn eller inte. Barnen får en fin och lugn uppväxt i Strångsjö med skolan i samhället.
Jag tror att många fler så småningom kommer att upptäcka Strångsjö, inte minst Norrköpingsbor. I Strångsjö får man ett betydligt billigare boende än både i Katrineholm och Norrköping.
Och jag tror att många, bland annat Norrköpingsbor, skulle uppfatta Katrineholms kommun som en bra kommun att bo och leva i med närhet till Stockholm, Norrköping, Linköping, Nyköping, Eskilstuna, Örebro och Västerås och flygplatser nära, Nyköping, Norrköping, Linköping och Örebro. Och Katrineholm är en stad som växer, företagsklimatet har förbättrats och det byggs dessutom mycket nytt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

11 − 7 =