Är Katrineholm så dåligt?

Visst kan man ha synpunkter på hur bra eller dålig en kommun är att bo i. I det här fallet gäller det Katrineholm. Just nu har det blivit aktuellt efter en ny undersökning som Svenskt kvalitetsindex, SKI, publicerat efter att ha intervjuat knappt 24 000 personer i hela landet.
I undersökningen ställdes två frågor: “Skulle du rekommendera någon att flytta till din kommun? och “hur nöjd är du med den kommunala service som din kommun erbjuder?”
67 katrineholmare har svarat och då måste man också ta resultatet med en mycket stor nypa salt. Det måste vara ganska långt i från det man brukar kalla statistiskt säkerställt.
Sju av tio skulle rekommendera folk att flytta till Katrineholms kommun, men det ger endast plats 181 av 189 kommuner. Andelen som rekommenderar flytt till Katrineholm har gått ner från 77 till 70 procent. Och var antalet svarande lika få då som denna gång så var osäkerheten lika stor då.
När det gäller kommunal service så är resultatet betydligt bättre. Katrineholm är två i länet, bara Gnesta som är bättre. Snittbetyget har ökat från 57,2 till 65,6 på en 100-gradig skala. Även om det är positivare svar så är det ju bara att konstatera att det är för få som svarat för att dra några större växlar av resultatet.
Jag tycker att Katrineholm är en mycket trivsam kommun att bo i. Jag har bott här i snart 40 år och jag ångrar inte flytten hit. Kommunen har utvecklats och jag rekommenderar människor starkt att flytta hit. Visst man måste ha jobb och det finns inte hur många som helst i Katrineholm. Men med kommunens strategiska läge så är pendlingsmöjligheterna goda. Därför är det viktigt att kommunikationerna fungerar på bästa sätt och att inte SJ måste åka så fort så att tågen inte hinner stanna i Katrineholm eller att avgångarna blir så få. Det är bland de större hoten. Bra bostäder och fungerande skolor är naturligtvis viktiga ingredienser. Och barnen kan växa upp i en lugn och harmonisk miljö. Och jag tror också att det är en god bostadsort för pensionärer.
Och vilken fantastisk natur vi har i Katrineholm och många olika möjligheter till att utöva sina fritidsintressen. Naturligtvis kan vi inte jämföras med exempelvis Stockholm eller andra större städer.
Var stolt över din kommun! Kommunen blir inte bättre än vi all som bor här gör den till. Därför är det viktigt att vi alla hjälps åt och påverkar så att Katrineholms kommun blir en ännu attraktivare bostadsort.
Om det är så mycket bättre att bo på något annat ställe så kanske man ska fundera på att flytta dit. Jag skulle flytta om jag inte trivdes.
Det har blivit mycket diskussion bland annat på Facebook och en av dem som reagerat är Cissi Brunosson som är väldigt positivt inställd till Katrineholm. Hon intervjuades på nyhetssändningen på kkuriren.se och sa bland annat “man har ett eget ansvar om man inte trivs”.
Klart att man ska se realistiskt på det men om man i stället fokuserar på det positiva i stället för det negativa, det positiva överväger definitivt, så blir det så mycket roligare för var och en och för oss alla tillsammans.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

tre × 1 =