Se upp cyklister

Nu ska jag gnälla lite på cyklister i Katrineholm. Säkert inte bättre på andra orter. I morse höll jag på att köra över en cyklist på ett övergångsställe. En cyklist som cyklade rakt ut utan att ta hänsyn till trafiken och det fanns ingen cykelbana. Samma sak hände förra veckan. Nu var det inte riktigt nära att det hände en olycka och det berodde inte på cyklisten i något av fallen. Jag hör ofta många som har problem med cyklister just vid övergångsställen. Om cykeln leds betraktas man som gående men inte om man cyklar.
Många gånger är det ungdomen som brukar få ovett att de inte följer reglerna när de cyklar. Men i dessa två fall var det inga tonåringar det handlade om utan mogna människor i pensionsåldern, sannolikt. Den ena var en man och den andra en kvinna. Ingen av dem tog någon notis utan fortsatte som om ingenting hänt, alltså riktiga blindstyren.
Tur att man kör med marginal när det dyker upp cyklister med fart. För det är inte bara bilisten och cyklisten som kan komma till skada utan även andra trafikanter, exempelvis bakomvarande fordon.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

3 × 5 =