Två favoriter mot SHL

Allsvenskan i ishockey har varit spännande hela säsongen och det har varit strid på kniven vilka lag som skulle behålla chansen att få kvala för en SHL-plats eller kvala för att få stanna kvar. Karlskrona slog Västerås och har därmed säkrat en plats i SHL, hockeyns högsta serie, nästa säsong. Nu går kampen vidare. Jag har två favoritlag, Leksand, från barnsben, och Vita Hästen från Norrköping.Och nu har faktiskt båda lagen chans att säkre en plats i nästa års SHL när seriesystemet byggs ut med ytterligare två lag.
Skönt att inte Vita Hästen och Leksand inte behövde mötas i en avgörande kamp. Å andra sidan så hade ett av lagen spelat i högsta serien kommande säsong.
Vita Hästen får möta Modo som kommer från SHL. Det blir en svår uppgift för östgötarna. Men så disciplinerat laget spelat i slutet på säsongen kan det säkert bli en eller annan vinst mot Modo. Och de vore naturligtvis en otroligt bra prestation.
Leksand som vill behålla SHL-platsen får det tuffare än Modo. På andra sidan står Malmö. Och det kan bli mycket tufft. Även om jag är en sann Leksandsupporter så är jag inte helt övertygad om att laget klarar uppgiften. Men jag hoppas och tror att spelet i den högsta serien ändå ska komma till nytta. Bäst i sju matcher är vad som gäller.
Av mina två favoriter är det väl egentligen bara ett som egentligen har riktig chans, Leksand. Men jag hoppas jag har fel och att både Leksand och Vita Hästen spelar i SHL nästa säsong.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

tre × 5 =