Vilden Granetin

Om Timo Granetin i Vingåker är lugn eller vild det kan jag inte bedöma. Det får andra göra. Men att han blir vilde i det politiska livet, så länge det nu varar, är klart. Han har gått ur Moderaterna och kommer att jobba som oppositionsråd för alliansen i Vingåker. Det hävdar han bestämt. Men Moderaterna och fler med dem anser att det är fel att han ska kunna sitta kvar. Nu tyder mycket på att det är helt OK att behålla platsen. Han är vald av Vingåkers kommunfullmäktige.
Enligt Sveriges kommuner och landsting, SKL, är det svårt att sparka ett oppositionsråd som är valt.
Det var i lördags som Timo Granetin i Katrineholms-Kuriren tog bladet från munnen och i en debattartikel förklarade han att han gick ur Moderaterna den 25 mars och skälet vara att sex personer i den moderata fullmäktigegruppen uttalat misstroende mot honom. Gruppen “har utan min vetskap beslutat att de inte längre har förtroende för mitt arbete”.
Här har det varit väldigt olika uppfattningar om vad som hänt och inte hänt, vad som gjorts och vad som inte gjorts. Lite av pajkastning har det blivit. Kanske ingen god paj heller. Det är aldrig lycklig när det blir så här.
Timo Granetin har ju upprört människor inom Vingåkerspolitiken och också en del ur allmänheten. Ett av hans utspel var att bjuda in Sverigedemokraterna till samarbete med Alliansen och Vägen till livskvalitet. Det tog hus i helsicke och Granetin backade.
Kanske kommer det fler utspel från Granetins sida. Kanske kommer han att säga att han gått med i något annat parti. Om han nu kommer att få bli medlem i något. Inte är det väl så att han begär inträde i Sverigedemokraterna? Inte helt konstigt eftersom han ju ville samarbeta med dem.
Vi får vänta och se vad som blir nästa steg i denna soppa, eller är det såpa. Vad det eventuellt är för färg på soppan vet jag inte.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

tolv + nitton =