Fällning som berör

När det gäller avverkning av skog så finns det många uppfattningar. Många gånger är privatpersoners syn helt annorlunda än de som äger och/eller förvaltar skogen. I synnerhet när avverkningen sker i närheten av samhällen brukar många uppröras. Vi har ett exempel i Valla efter riksvägen 55/57. Området i Valla kallas för Gamla parken eller Apskogen.
En peson som varit där många gånger med bland annat barn, barnbarn och Mulleskolan var upprörd över att man måste hantera skogen i närheten av samhället på detta sätt. Signaturen har fått stöd av många och mothugg acv några.
I dag i Katrineholms-Kuriren och npå kkuriren.se förklarar Torvald Duàn, skogsförvaltare i Katrineholms kommun, hur de jobbar med skogen.
Han konstaterar att de ständigt jobbar för att bevara och underhålla den sköna lustgården. Det finns en skogsvårdsplan som styr hur man jobbar med detta.
Duàn förstår att det kan uppröra och att en avverkning alltid är ett stort ingrepp i naturen. men det behöver ändå göras eftersom skogen växer, blir gammal och mogen att avverka.
Ändå har man försökt vara försiktig genom att spara gamla tallar, undantagit små bergkullar från avverkningen. Miljöstubbar för insekterna har sparats. Alridån mot Vallavägen är också ,sparad.
Avverkningar kommer alltid att skapa frustration hos en del och kanske glädje hos andra.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

ett × 1 =