I luven på varandra

När det gäller Logistikscentrums förträfflighet eller inte så har det funnits många synpunkter. Två tydliga konstellationer framträder politiskt i Katrineholm. I ena ringhörnan, det strävsamma makthavarparet Göran Dahlström (S) och Lars Härnström (M). I den andra Ewa Callhammar (FP) och Joha Frondelius (KD).
Redan tidigare har det stått klart att man haft helt olika uppfattningar i frågan om kommunens satsningar på logistikområdet på Lövåsen. Än tydligare blev det på skärtorsdagen då vi i Katrineholms-Kuriren och på kkuriren.se publicerade en debattartikel av Callhammar och Frondelius med rubriken “Det blev en stor förlustaffär”.
De anser att Logistikposition Katrineholm AB (LPK) såldes alldeles för billigt till Catena och att Katrineholms kommun gjort stora förluster genom att bygga upp ett centrum för logistik.
Naturligtvis delar inte kommunstyrelsens ordförande, Dahlström, och kommunstyrelsens vice ordförande, Härnström. I går publicerades deras svar med rubriken Faktafel, faktafel, faktafel. Enligt duon fanns det inte många rätt i debattartikeln från Ewa Callhammar och Joha Frondelius.
Egentligen är väl de två politiska kontrahenterna överens om en sak. Att det är en förhoppning att Catena som övertagit ägandet av LPK ska ge området och Katrineholm nyetableringar och arbetstillfällen. Kanske kan man inte begära mera.
Om förhoppningen blir realitet visar sig i framtiden. Men under tiden kommer säkert de fyra ovan nämnda politikerna, säkert med lite bistånd från andra politiker i kommunen, att fortsätta träta om bra eller dåligt. Det är väl det som är politik? Samtidigt vore det naturligtvis bra för katrineholmarna, alltså skattebetalarna, om politikerna kunde dra mer åt samma håll och inte bara vara emot förslag bara för att det kommer från “fel sida”. Och det är något som både den politiska majoriteten som oppositionen får ta åt sig av.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

sexton + 4 =