Berättelse om stulna cyklar

Ibland hör man berättelser som man inte tror att de kan vara sanna. Men en del är det ändå. Jag läste på Facebook om en katrineholmare som berättade att de i lördags upptäckte att sonens cykel var stulen.
Av en ren tillfällighet upptäckte katrineholmaren cykeln på Stortorget i Katrineholm under söndagen. Cykeln var fastlåst – med en stor kedja.
Självfallet blev det en signal till polisen och efter två timmars väntan kom så allmänhetens tjänare. Polisen klippte upp låset. Men si katrineholmaren fick inte ta med cykeln hem även om man kunde visa att nyckeln till det ordinarie låset passade.
Men enligt uppgiften på Facebook ska cykeln nu förvaras hos polisen i 4-5 månader. Det kan ju vara någon som hävdar att det är hens cykel.
Den första kommentaren på Facebook var: “Vilka idiotiska regler det finns”.
Ja, kan man göra annat än hålla med?
Men om det nu är så här så är väl tanken att det verkligen ska säkerställas att cykeln kommer tillbaka till ägaren. Men det borde det ha varit även i detta fall.
En annan person kommenterade på Facebook att de varit ute för samma sak – dagen innan.Tydligen kom polisen även då efter två timmar. Den här familjen hade inte polisanmält stölden. Då hade polisen svarat:”Bra för annars hade vi varit tvingade att ta den i förvar men nu ser vi att det är din cykel”. Och familjen fick ta hand om cykeln direkt.
Ytterligare en person hittade sin cykel som nu var olåst. När den stals hade tjuven klippt kedjan med en bultsax. Personen tog cykeln till polisstationen och fick beskriva cykeln på det sätt som stod i polisanmälan. Och cykelägaren ska ha fått med sig cykeln hem eftersom det tydligen var fullt med cyklar i garaget.
Vilka berättelser!
Så kan det gå om din cykel blir stulen. Det tycks som rena cykellotteriet!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

10 − sju =