Dahlström skräder inte orden

Göran Dahlström (S) blir allt oftare förbannad. Det skriver han, kommunstyrelsens ordförande i Katrineholm, åtminstone på sin blogg på katrineholm.se
Och nu är det ju inte så att hans tålamod rent allmänt börjat brista utan det är när tågtrafiken inte fungerar.
Och det är väl många som pendlar till och från Katrineholm som håller med och ofta får uppleva att tåget inte kommer eller går i tid eller rent av är inställt.
Dahlström uppger att han har förståelse för att det måste ske förändringar, tidtabeller behöver göras om och underhållsarbete måste utföras.
“Men jag har ingen förståelse för att det inte satsas tillräckligt med resurser på vår befintliga järnväg och absolut ingen förståelse för att Trafikverket, om det nu är sant, inte verkar veta vart de pengar som satsas tar vägen”, skriver Dahlström.
Nuvarande regering lägger mer pengar på järnvägsunderhåll än den tidigare regeringen, enligt Göran Dahlström.
Det är väl egentligen ganska lätt att hålla med Dahlström när han hävdar att det befintliga järnvägsnätet måste prioriteras innan nya satsningar görs. Det gäller att få person- och godstrafiken att fungera ordentligt först.
Och görs inte ordentliga satsningar på nuvarande järnvägar är Dahlström rädd för att det förr eller senare kommer att hända en stor och tragisk tågolycka. Det vill nog inte heller de politiska makthavarna uppleva men då måste de också se till att säkerheten förbättras. Men så många gånger förr så är det först när det inträffar en stor katastrof som politikerna skrider till verket.Hoppas att det inte blir så i detta fall.
Det ska också nämnas att Göran Dahlström inte har något emot bygget av Ostlänken, som han tror ska ge positiva effekter även för Katrineholm.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

1 × 5 =