Granetin isolerad?

Ja, vid det här laget kan ni historien om Timo Granetin, det moderat oppositionsrådet i Vingåker som hoppade av Moderaterna och har valt att fortsätta som oppositionsråd fortsättningsvis.
Diskussionerna har varit många om han kan sitta kvar i den rollen och därmed lyfta arvode för uppdraget. Och hittills tyder allt på att han kan göra det så länge han vill. Självfallet inte längre än den här mandatperioden.
Granetin är nu en politisk vilde men fortfarande oppositionsråd. Kommunfullmäktige i Vingåker sammanträdde nu första gången efter Granetins avhopp och då var frågan var han skulle sitta i sammanträdeslokalen. För han måste naturligtvis ha en plats.
I dagens Katrineholms-Kuriren kan man se på Vingåkersredaktören Klas-Göran Bäcks bild att han sitter ensam. Han känner sig nog också ensam i fullmäktigeförsamlingen. Eller kanske borde det. Men det är hans val.
Däremot var det inte hans val att sitta som placerad på en isolerad ö. Det beslutet har fullmäktiges presidium tagit. Om alla partier sedan har varit med om beslutet vet jag inte.
Hur som helst så har han placerats vid ett eget bord bakom Alliansens företrädare, där han tidigare var välkommen, och framför Sverigedemokraterna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

12 + 12 =