Hoppas fler följer exemplet

De insändare som vi har publicerat från en åttondeklass i Katrineholms kommun vittnar om att ungdomarna har många olika saker som ligger dem varmt om hjärtat. Vi kommer att framöver publicera ännu fler och ytterligare klasser är välkomna att skicka in insändare, helst via e-post.
Det är roligt att det finns lärare som uppmuntrar eleverna att skriva insändare. Det måste kunna vara lätt att få in det i skolarbetet. Och viktigt är också att ungdomarna kommer till tals. Det är de som ska ta över samhället efter oss.
Det är också viktigt att vi alla, inte minst de politiska beslutsfattarna, lyssnar på dem och tar till sig deras synpunkter.
Därför är det glädjande att Anneli Hedberg (S), ny ordförande i service- och tekniknämnden den här mandatperioden, hört av sig för att det inom hennes domäner kommer att svaras på de frågeställningar som berör dem.
Hoppas många fler politiker också gör det. Naturligtvis önskas också svar från tjänstemannasidan. Det är ofta där många av de praktiska svaren finns.

2 thoughts on “Hoppas fler följer exemplet

 1. Hej Kurt,

  Passar här på att meddela att även från bildningsnämnden och bildningsförvaltningen förbereds svar. Eftersom även vi fått reda på att det skulle komma fler insändare från elever i samma ämnen, så har vi avvaktat med svaren, men de kommer.

  Med vänlig hälsning, Johan Söderberg, ordförande i bildningsnämnden

  Anmäl kommentar

  1. Hej Johan!
   Alldeles strålande att ni också kommer med svar. Känns väldigt bra när beslutsfattare, såväl politiker som tjänstemän, svarar ungdomar när de skriver insändare. Det är ju vår framtid.
   Samtidigt tycker jag att det är viktigt att kommunala befattningshavare, oavsett om de är politiker eller tjänstemän, svarar på andra frågor som ställs i insändare. Och det kan väl tyvärr vara lite si och så. En del är riktigt bra på att svara andra urusla.
   Men det här ger ändock hopp.

   Anmäl kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

tretton + nitton =