Slut på den politiska karriären?

Ja, så tog det så slut. Timo Granetin kastade in handduken. Den forne moderaten i Vingåker hade inget eller mycket lite förtroende kvar hos partikamraterna i Vingåker. Åtminstone ett antal, som precis som Granetin, som sitter i kommunfullmäktige.
Nu var det inte bara så att Granetin representerade sitt parti utan också var oppositionsråd. Efter att ha avsagt sig medlemskapet i Moderaterna satt han kvar i fullmäktige som politisk vilde. Och han hade kvar uppdraget som oppositionsråd, men hade inget större stöd från oppositionen.
Inför senaste fullmäktige placerade presidiet honom i en egen rad, ensam och övergiven, bakom alliansen men framför Sverigedemokraterna.
Timo Granetin har hårdnackat hävdat att han kommer att sitta kvar i fullmäktige och vara oppositionsråd. Men det är klart att det skulle varit ohållbart i längden. Och nu tar han också konsekvensen av det.
Kanske är ännu inte den politiska karriären över. För än så länge ska han sitta kvar i fullmäktige även om han hoppar av oppositionsrådsposten. Han är fortfarande politisk vilde. Kanske kommer han att så småningom gå över till något annat parti eller säga att han i de flesta frågor stöder ett annat parti. Och det är förmodligen inte Moderaterna?
– Nu känner jag även en liten revanschlystnad, och nu vet jag hur slipstenarna dras. Det finns inget som säger att jag inte kommer tillbaka till politiken framöver, säger Timo Granetin i kkuriren.se
På måndag börjar ett annat liv för Timo Granetin, då återgår han till sitt jobb som elektriker. Kanske gnistrar det en del i det jobbet, i politiken har det mest gnisslat.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

12 − tio =